PROGRAMMA      

12 januari 2021      9u - 13u 

8.45 Ontvangst in virtuele wachtkamer 

Created with Sketch.

Om 8.45 gaan de virtuele deuren open. Je kunt vanaf dat moment inloggen. Hierbij kun je controleren of het beeld en / of het geluid werkt. Onze technische ondersteuning staat klaar om je te ondersteunen met de techniek indien je moeilijkheden ervaart. 


9.00 Opening 
door dagvoorzitter: Idman Nur & Minister van gehandicapten zaken Rick Brink. Klik op het kruisje voor meer informatie over de dagvoorzitter. 

Created with Sketch.

 DAGVOORZITTER: IDMAN NUR
 
Idman is een ervaren trainer bij de landelijke federatie voor en door mensen met een beperking (LFB). Tijdens trainingen laat ze vanuit haar ervarings-  deskundigheid mensen nadenken over diversiteit. Dat geldt voor iedereen: Denk aan LHBTI, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een andere culturele, religieuze of etnische achtergrond. 
 Haar visie: “leven en laten leven” komt in alles wat ze doet naar voren. Met haar vrolijke aanpak en kwaliteiten zal Idman je aan de hand nemen en door het programma heen begeleiden. 

9.15 Interactieve lezing 
Behoeften van de begeleiding van transgender personen met een LVB.                    Jessica Maes - orthopedagoog NVO                                                                  Jess Maeijer - ervaringsdeskundige                          
Dr. Nienke Peters- Scheffer - orthopedagoog / onderzoeker

Created with Sketch.

Tijdens deze interactieve lezing nemen Jessica, Nienke en Jess je mee in de behoeften van begeleiders op het gebied van het begeleiden van transgender personen met een LVB. Jij krijgt een antwoord op praktische vragen. 

10.20 Pauze

Created with Sketch.

Tijd voor een kopje koffie of thee. Uiteraard kun je nu ook naar de wc. 
De pauze duurt 10 minuten. 

10.30 Interactieve lezing                                                                      Gendervragen & genderidentiteitsontwikkeling bij mensen met een (L)VB.               

Welmoed Visser-Korevaar - orthopedagoog NVO en seksuoloog NVVS

Created with Sketch.

Orthopedagoog en seksuoloog Welmoed Visser-Korevaar geeft inzichten en handvaten bij het begeleiden van gendervragen bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Welmoed staat stil bij gendervragen, de genderidentiteitsontwikkeling en bejegening van gendervragen bij mensen met een (l)vb. 

11.35 Pauze

Created with Sketch.

Een moment om een frisse neus te halen of om iets te eten. 
De pauze duurt 10 minuten. 

11.45 Deelsessies - live Q&A

Created with Sketch.

Direct naar deelsessies klik hier

12.45 Afsluiting
dagvoorzitter Idman Nur 

Created with Sketch.

Originele afsluiting door de dagvoorzitter. 

13.00 Einde online congres

Created with Sketch.

Einde congres. 

DEELSESSIES 

TRANSGENDER & CULTURELE DIVERSITEIT

Wat is de visie op transgender personen in verschillende culturen?  Deze visies kunnen erg divers zijn. Wat betekend dit voor een persoon en voor het systeem waar deze persoon zich in bevind? Je komt het allemaal te weten in deze deelsessie. 

De deelsessie wordt verzorgd door: Dr. Els Rommes en Manon Abdilaahi

KENNISMAKING GENDERTEAM


 In Nederland zijn er verschillende organisaties die genderdysforie kunnen en mogen diagnosticeren. Dit gebeurt a.d.h.v. een specialistisch diagnostisch traject gericht op gender. 
In deze deelsessie maak je kennis met verschillende genderteams die er zijn en kom je te weten hoe zij te werk gaan 

De deelsessie wordt verzorgd door: Klinisch psycholoog Joep Roeffen Genderteam Zuid Nederland

RECHTEN & WETGEVING


Wat wordt er doorgaans door de ziektekosten- verzekering vergoed? Hoe zit het met het standaard bevolkingsonderzoek na een juridische sekse- wijziging? Waar kun je terecht als je als  transgender persoon te maken krijgt met discriminatie? Op al deze vragen en meer krijg je tijdens deze deelsessie een antwoord. 


De deelsessie wordt verzorgd door: Dr. Elise van Alphen - Directeur Transgender Netwerk Nederland (TNN)

METHODIEKEN & INSTRUMENTEN


Speciaal voor dit congres werden alle instrumenten en methodieken specifiek voor transgender personen met een LVB gebundeld en ontwikkeld. Tijdens deze deelsessie maak je kennis met deze instrumenten en word je uitgenodigd om direct aan de slag te gaan. 
 De deelsessie wordt verzorgd door: 
Dr. Nienke Peters- Scheffer - orthopedagoog / onderzoeker

Judith van Duivenboden-Kreijne pedagoog 

Direct inschrijven

Regulier tarief: € 66,-   |    Studententicket: € 12.40,- (excl. BTW)